Background

Fogmaker

Sistemi za suzbijanje požara

Fogmaker

fogmaker logo

Fogmaker je pametna i odgovorna investicija koja omogućava da vozači, putnici i vozila budu bezbedni. Fogmaker će efikasno otkriti i suzbiti požar motora u njegovim ranim fazama i sprečiti njegovo ponovno paljenje. Sistem je aktivan 24/7 uvek spreman i za njegovu aktivaciju ili nadzor sistema nije potrebno napajanje.

Naš sistem za suzbijanje požara, sa visoko efikasnom vodenom izmaglicom pod visokim pritiskom, do danas je ugrađen u preko 300.000 vozila širom sveta. Imamo preko 25 godina iskustva i svetsku mrežu distributera.

Fogmaker

Sigurnost nikada ne može biti kompromis.

Fogmaker gašenje požara
Prednosti Fogmaker-a

Fogmaker sistem sa vodenom izmaglicom pod visokim pritiskom obezbeđuje brzo suzbijanje požara, hlađenje i smanjivanje prisustva kiseonika u prostoru zahvaćenim požarom.

Fogmaker prezentacija
Fogmaker

Fogmaker je inovativni sistem za suzbijanje požara koji se sve više koristi u različitim industrijama kao efikasan način zaštite od požara u vozilima i drugim zatvorenim prostorima. Ovaj sistem koristi naprednu tehnologiju raspršivanja vode pod visokim pritiskom kako bi brzo i efikasno gasio požar, minimizirajući štetu i opasnost po ljude.

Osim što je visoko efikasan, Fogmaker sistem je i relativno jednostavan za instalaciju i održavanje. Može se lako integrisati u različite vrste vozila, kao što su autobusi, kamioni, građevinska vozila, brodovi i drugi mobilni ili stacionarni objekti. Sistem se aktivira automatski kada detektuje požar, ili može biti aktiviran ručno putem prekidača.

Zašto izabrati Fogmaker

Fogmaker je postao popularan izbor u sektorima gde su požari česta pretnja, kao što su transportna i građevinska industrija, rudarstvo, šumarstvo, i slično. Ovaj sistem predstavlja jednostavan, ali moćan način zaštite imovine, ljudi i okoline od opasnosti požara.

Izuzetna efikasnost

Efekat prigušenja i hlađenja tokom dužeg vremena omogućava bezbednu evakuaciju.

Niski troškovi

Fogmaker garantuje niske ukupne troškove ugradnje i korišćenja sa godišnjom inspekcijom, 5-godišnjim i 10-godišnjim servisom.

Distributeri

Fogmaker poseduje globalnu mrežu distributera.

Aktivan 24/7

Sistem je uvek spreman. Nije potrebno napajanje za aktivaciju ili nadzor sistema.

Fogmaker sistem za suzbijanje požara funkcioniše u zatvorenim prostorima do kojih je teško doći prahom i običnom vodom. Sistem se može aktivirati ručno ili automatski. Naš sistem ima duže vreme delovanja u poređenju sa mnogim drugim konkurentskim sistemima. Za nas je izuzetno važno da zajedno sa kupcem izvršimo procenu rizika pre instaliranja sistema. Spašavanje ljudskih života je uvek najveći prioritet za Fogmaker. Sa 27 godina iskustva i širokom međunarodnom mrežom, nudimo vam pouzdan i robustan sistem sa niskim TCO.

Fogmaker sistem za suzbijanje požara u motorima
Kako funkcioniše

Vodena izmaglica pod visokim pritiskom ima odlične performanse hlađenja i obezbeđuje smanjenje prisustva kiseonika. Fogmaker sistem za suzbijanje požara širi finu vodenu izmaglicu pod visokim pritiskom u požarom zahvaćenom prostoru. Isparenjem vode se efikasno hladi prostor i istiskuje vazduh, smanjujući prisustvo kiseonika u štićenom prostoru. Sredstvo za gašenje je voda sa aditivom protiv smrzavanja (opciono) i hemikalijom koja u dodoru sa zapaljivim materijama stvara tanak film i umanjuje šansu za ponovnu pojavu požara. Dugo vreme pražnjenja sprečava ponovno paljenje i zastoj i kupuje dragoceno vreme za evakuaciju.

Primena

Fogmaker sistem sa vodenom izmaglicom pod visokim pritiskom je veoma efikasan za suzbijanje požara u motornom i drugim zatvorenim prostorima. Fogmaker je idealno rešenje za zaštitu od požara na poljoprivrednoj mehanizaciji, aerodromskoj opremi, autobusima, kamionima, električnim vozilima, industrijskoj opremi (mašinama za rukovanje materijalima, građevinskim, šumarskim) i drugo. Sistem je uvek aktivan – nije potrebno napajanje za aktivaciju ili nadzor sistema. Brzo suzbija vatru i ima duže vreme pražnjenja od mnogih konkurentskih sistema – što je ključno za sprečavanje ponovnog paljenja i zastoja.

Efikasno suzbijanje požara vodenom maglom

Vodena magla daje trenutni efekat gušenja i hlađenja. Vodena magla je jedinstvena, jer ispunjava štićeni prostor i dospeva u delove prostora van područja direktnog dejstvovanja mlaznica. Ukupna cena životnog veka sistema za suzbijanje Fogmaker je niska u poređenju sa drugim sistemima. Veoma je pouzdan i prilagođen za zahtevna okruženja. Velika servisna mreža garantuje brze akcije.